Nyheder i Aarhus Rideklub

Varsling om prisstigning pr. 1/12-22

Prisstigning på rideskoleundervisning per 1/12 2022:

Junior: 6-17 år: 1 gang om ugen: 500 kr. pr. måned, 2 gange om ugen: 850 kr. pr. måned

Ungrytter: 18-24 år: 1 gang om ugen: 550 kr. pr. måned, 2 gange om ugen: 950 kr. pr. måned

Senior: 25+ år: 1 gang om ugen: 700 kr. pr. måned, 2 gange om ugen: 1200 kr. pr. måned

 

 

Prisstigning på facilitetskort per 1/12 2022:

1 dag 50 (kun i forbindelse med rideundervisning)

1 måned 625

Halvårligt 3000

Årligt 5000

Rideskolen holder lukket i påsken 2022

Fra den 11/4 til den 18/4 holder rideskolen påskelukket. 

Julelukning i rideskolen

På grund af højt smittetryk i Aarhus Kommune, lukker vi rideskolen fra og med 20/12 og lader vores rideskoleheste komme på tidlig juleferie.


Vi håber på, at vi kan åbne igen fra den 5/1. Vi takker på forhånd for forståelsen, og ønsker en glædelig jul til alle vores trofaste rideskoleeleverūüéĄ

Varsling af fodringsændringer per 1/9 2021

Vi går tilbage til at give hø morgen og aften per 1/9. Det sparer en del mandetimer, hvis der gives to gange om dagen i stedet for tre. Man må naturligvis gerne skrive mindre på fodertavlen og supplere op på egen hånd i boksen. Mængden af hø vil være uændret, men skal således fordeles ad to omgange.

 

Per 1/9 gives der desuden heller ikke længere høposer eller foderposer med klubbens eget foder. Dette besluttes for at minimere fejl i fodringen.

 

Til gengæld giver klubben fri halmpiller - men der henstilles selvfølgelig til mådehold. Det bliver en forsøgsordning. Løber det løbsk, er vi nødt til at revurdere, om der skal loft på igen.

Sommerferielukning i rideskolen

Rideskolehestene skal på sommergræs, og rideskolen holder derfor lukket fra 1/7 til og med 8/8 2021

Opdatering vedrørende ridning i rideskolen

Der er ikke rideundervisning i ridekolen på helligdage - hvilket også betyder, at der ikke er undervisning torsdag den 13/5 (Kristi Himmelfartsdag).

 

Rideskolen er desuden fortsat underlagt coronarestriktioner. Undervisning kan foregå indendørs for børn. For voksne over 18 kan rideundervisning foregå indendørs, forudsat at alle på holdet kan fremvise gyldigt coronapas.

Resultatopg√łrelse samt formandens beretning for 2020

Grundet forsamlingsforbuddet har vi været nødsaget til at udskyde generalforsamlingen og i stedet offentliggøre formandens beretning sammen med resultatopgørelsen og kassererens beretning her på hjemmesiden.

 

Ønsker man en kopi af regnskabet, kan denne erhverves ved at kontakte kontoret@aarhus-rideklub.dk så fremsender vi et link, hvor du kan downloade regnskabet.

 

Find formandens beretning her

 

Find resultatopgørelse og kassererens beretning her

Rideskolen åbner igen mandag den 1. marts!

Vi er rigtig glade for at kunne meddele, at vi kan åbne for udendørs undervisning i rideskolen fra mandag den 1. marts 2021.

 

De sædvanlige retningslinjer for Corona gælder selvfølgelig stadigvæk:

 • Det er meget vigtigt at holde afstand, spritte hænder - brug gerne (rene) handsker, når du rider
 • Bliv hjemme, hvis du er syg
 • Gå alene ind i stalden, hvor der er krav om mundbind for alle over 12 år
 • Pårørende bedes blive udenfor stalden

Undervisningen vil komme til at foregå på ridebanen på gårdspladsen. Der vil blive sat hegn op rundt om banen.

 

Husk at overholde forsamlingsforbuddet ved ridebanen, forældre er velkomne til at parkere deres biler ved ridebanen og sidde i bilerne og se på.

 

Husk varmt tøj, da al undervisning vil foregå udendørs.

 

Vi glæder os til at se jer igen.

Generalforsamling 2021

Det viser sig desv√¶rre, at vi ikke har mulighed for at afholde den planlagte generalforsamling i februar p√• grund af forsamlingsforbuddet. Vi er derfor n√łdt til at udskyde den til et senere tidspunkt - forventeligt maj/juni 2021.

Vi havde som udgangspunkt planlagt at generalforsamlingen kunne afholdes online, men da denne mulighed ikke fremgår af klubbens vedtægter, vil det desværre ikke være et gyldigt format.

Vi udsender beretning og regnskab per mail til alle medlemmer i slut februar, og melder ud, så snart der er mulighed for at holde selve generalforsamlingen, hvor vi også vil uddele pokaler og præmier til vores ranglistevindere.

Varsling af prisstigninger på spåner

Har man ren spåneboks (dem der har fået lov til det), koster det 200,- ekstra om måneden per 1. februar. Bruger man mere end de spåner, der er med i prisen, så koster en pakke 75kr per 1. februar - den pris gælder også for køb af spåner til supplement i en halmpille-boks.

 

Forklaring bag prisstigningen:

Vi er nødt til at begrænse brugen af spåner. Møddingen må kun udgøre max 5% spåner, for at den kan bruges til biobrændsel. Vi kan altså ikke komme af med den via vores nuværende samarbejdspartner, hvis der er for mange spåner i. Det koster alternativt  200.000 om året at komme af med møddingen.

 

Man må derfor ikke bruge spåner uden at henvende sig til Hans Jørgen. Man må derudover heller ikke købe eget strøelse - og smide det i møddingen, så kan vi ikke holde styr på, hvor stor en andel af møddingen, der udgør spåner. Brug af eget strøelse som smides i møddingen medfører en advarsel, da det kan have alvorlige konsekvenser for klubben, hvis vi ikke kan komme af med møddingen.

Info vedrørende corona-nedlukning i Aarhus Kommune 

Vi har per 10/12 lukket klubben for offentligheden på grund af højt smittetal i Aarhus Kommune. Det betyder følgende - foreløbigt frem til 4/1 2021:

 

 1. Rideskolen er lukket
 2. Planlagte arrangementer i perioden er aflyst
 3. Staldene er fortsat lukkede for gæster
 4. Pensionærer må gerne komme og passe deres heste, men begræns antallet af hjælpere/forældre til én person, og tag ikke venner uden tilknytning til klubben med i stalden
 5. Vi opfordrer til at ride så meget ude som muligt, men hallerne kan benyttes. Vi har 4 haller, så fordel jer i hallerne, så antallet er så lavt som muligt og til enhver tid under 10!

 

Se i øvrigt de gældende regler fra myndighederne her: https://coronasmitte.dk/nationale-tiltag/saerligt-om-midlertidige-lokale-restriktioner


Coronaopdatering gældende per 29/10 2020

Jævnfør regeringens seneste restriktioner gælder:

 

Der er lovkrav om mundbind eller visir, når vi er indendørs og ikke dyrker idræt. Det vil sige i al den tid, vi er i stalden eller ridehuset og ikke sidder på hesten. Det er OK at bruge visir, hvis man har gener af mundbind.

Der er forsamlingsforbud på mere end 10, hvis man er over 21 (50 for unge under 21) - vi må altså maks være 10 i hver hal - medmindre alle er under 21. I det antal gælder både undervisere, tilskuere og ryttere.

Bliv hjemme, hvis du er syg, og hold en god hygiejne - husk håndsprit. Der er opsat håndsprit i hjørnerne ved trillebørerne i Rød Hal, og der er også håndsprit i stalden - men hav gerne din egen med i lommen også.


Coronaopdatering 26/10 2020

Jævnfør de nye coronarestriktioner er vi desværre nødt til at tage et par forholdsregler i klubben.

 

Fra mandag den 26/10 gælder derfor følgende:

 • Rytterstuen er lukket for alle på nær personale
 • Man må have max én hjælper/forældre med i stalden
 • Man samles ikke i flokke på mere end 10

Fra torsdag den 29/10 skal ophold i ridehallerne foregå med mundbind, på nær når man sidder på hesten (undervisere er undtaget).

 

Der kommer noget konkret fra DRF, som vi selvfølgelig forholder os til, når det foreligger.

 

Tak for jeres forståelse
 

Varsling af ændrede priser vedr. foldudlukning

Per 1/7 sker der en ændring i prisen for at få udstyr af og på i forbindelse med udluk og indluk på fold. Der betales fremover en uændret grundpris på 250kr per vej per måned. Der kan herudover tilkøbes skift af dækken, klokker og gamacher. Det præciseres, at der betales per sæt gamacher og klokker samt per dækken.

 

De nye priser er således:
 

Trækning til og fra fold på hverdage per vej

Kr.  250,00  pr. md. (pris uændret)

Skift af klokker eller gamacher per vej (merpris per sæt)

Kr.  150,00  pr. md.
Skift af dækken per vej (merpris per dækken)

Kr.  200,00  pr. md.

 

Prisændringerne er varslet dd. 31/5 2020. Ønsker du at foretage ændringer i dine ydelser på baggrund af prisændringerne, bedes du kontakte kontoret på kontoret@aarhus-rideklub.dk

Sommerferielukning af rideskolen

Rideskolen holder sommerferielukket fra og med 1/7 2020 - 9/8 2020.

Elevhestene kommer på sommergræs, og der er ingen undervisning i perioden.

God sommer!

Information vedr√łrende coronavirus

Opdatering 21/3 2020

 

Det er vedtaget på betyrelsesmøde dd. at al dressurundervisning af pensionærer i Aarhus Rideklub foregår på Gårdspladsen. Der må max være 5 personer på banen, så er banen fyldt op, henviser vi til de øvrige baner i klubben.

 

Hans Jørgen har søgt hos politiet om dispensation til, at vi under særlige omstændigheder må bruge hallerne. Har man en særlig grund til, at man, eksempelvis af sikkerhedsmæssige årsager, ikke kan ride udenfor, så kan man bede om dispensation hos Hans Jørgen. Som udgangspunkt rider alle fortsat udenfor.

 

Det er tilladt at tage heste til og fra fold uden for éns staldtid (hurtigt og effektivt). Vi henstiller stadig til, at ophold som opsadling, afsadling og generel ophold i stalden foregår i det tidsrum, man har booket.  Nedenstående regler gælder altså stadig.

 

Fra mandag den 23/3 går vi over til et mere fleksibelt bookingsystem, hvor man kan booke staldtider. Link og instruktionsvideo er delt i facebook-grupperne. Har man ikke Facebook, så kontakt Lea på 22474646 og få links til det. Vi opfordrer fortsat til, at man bytter indbyrdes. Det nye system giver mulighed for at angive, om man kan bytte, og der er telefonnumre på de enkelte personer, der har booket.

 

 

Opdatering 18/3 2020

 

Skema kan hjælpe med at sikre, at vi overholder loven

I henhold til det nye forbud mod forsamlinger på over 10 personer har vi nu lavet et skema, som man kan skrive sig på, så vi kan holde overblik over, hvem der er i stalden hvornår. Linket til skemaet er delt i Facebookgrupperne for opstaldere og parter i Aarhus Rideklub. Er du ikke på Facebook - så kontakt Lea på 22474646 og få et link.

 

Hvordan opdaterer jeg skemaet?

Hvis du er på iPhone, så kan du redigere i dokumentet ved at trykke på de tre prikker øverst i højre hjørne, og vælge at åbne i Safari. Der er flere medlemmer, der beretter om, at det ikke virker at downloade appen på iPhone. På Android downloader du appen, og så burde du være good to go.

 

Vi håber på, at I alle vil udvise fleksibilitet, og at alle forøger at hjælpe hinanden så godt som muligt. Vi håber også på, at de fleste har mulighed for at komme i samme tidsrum hver dag. Er der nogen, der ikke har mulighed for det, så beder vi om, at I prøver at bytte med hinanden indbyrdes.

 

Kan jeg stadig ride?

Ja, du kan stadig ride, hvis du blot overholder reglen om max 10 personer i stalden (altså holder dig inden for din tid) og generelt udviser hensyn og holder en god afstand til andre. Alle haller vil dog være lukket, så ridning skal foregå udendørs - vi minder om, at vi både har to dressurbaner på Østanlægget, Gårdspladsen, terrænbane, springstadion samt skoven at råde over. Der burde være plads til, at man kan have meget god afstand til hinanden. Er du på et hold efter mørkets frembrud, så er det tilladt at tænde lyset på Gårdspladsen. Det foregår i Stenladen tæt ved porten i midten af stalden. Vi krydser fingre for, at vejret holder.

 

Hvordan kan jeg mindske smitterisikoen, når jeg er der?

Der er hængt dispensere op i stalden med håndsprit. Vær sød at spritte din hænder af, inden du bruger staldens redskaber - medbring også gerne din egen håndsprit. Vi kører efter princippet 'rid og skrid': Der er max afsat to timer til hver pensionær om dagen, men kan du gøre det kortere, så er det bedre. Derudover henviser vi til at holde afstand til andre på området. Mindst 2 meter - eller sagt på hestesprog: En hestelængdes afstand.

 

TAK FOR DEN STORE OPBAKNING INDTIL NU!

 


 

I Aarhus Rideklub følger vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og det betyder, at ridekolen holder lukket fra og med torsdag den 12/3 2019 og min. to uger frem. Stalden er kun åben for partryttere til ridekolehestene samt ejere og parter til de opstaldede heste.

 

Vi beder om, at opstaldere og partryttere i klubben holder en god aftand til hinanden, sørger for at holde en god håndhygiejne, samt at man holder sig fra stalden ved den mindste smule sygdom. Corona kan føles som en almindelig forkølelse for folk med ellers godt helbred, og dermed øges smittefaren. Vi håber på forståelse for, at vi har valgt at tage vores forholdsregler.

 

Vi henstiller desuden til, at børn og voksne, der er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder efter den 2. marts IKKE kommer i klubben 14 dage efter hjemkomsten. Herudover skal man naturligvis ikke komme, hvis man er i karantæne. 

 


 

For at begrænse corona-smitten (COVID-19) i Danmark anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man holder sig hjemme, hvis man er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder efter den 2. marts – også selvom man ikke føler sig syg eller har været i kontakt med smittede eller syge personer.

 

Risikoområderne er pr. 10. marts 2020:

 

 • Kina (hele landet på nær Taiwan, Hong Kong og Macau)
 • Syd Korea (provinsen Gyeongbuk og storbyen Daegu)
 • Iran 
 • Italien
 • Østrig (Tyrol)
 • Spanien (Baskerlandet, La Rioja, Madrid) 

 

Risikoområderne opdateres løbende på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: www.sst.dk/corona

 

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside er der information om, hvordan man skal forholde sig, hvilke symptomer man skal være opmærksom på, og hvor man skal henvende sig, hvis man bliver syg. Også kommunens hjemmeside opdateres løbende med information om corona-virus. Sundhedsstyrelsen har en hotline på telefon 72 22 74 59. Her kan man stille spørgsmål og få vejledning om coronavirus.

Indkaldelse til generalforsamling i Aarhus Rideklub

 

Tirsdag den 25. februar 2020 kl. 19.30 i Smedjen

 

Dagsorden for generalforsamling er følgende:

 • Valg af dirigent.
 • Formanden aflægger beretning.
 • Kassereren aflægger det reviderede regnskab til godkendelse.
 • Behandling af eventuelt fremkomne forslag fra medlemmer eller bestyrelse.
 • Valg af bestyrelse
 • Valg af 2 suppleanter
 • Valg af formand for sportsudvalget
 • Valg af revisor
 • Fastsættelse af årets kontingent.
 • Eventuelt.

 

Følgende bestyrelsesmedlemmer er på valg:

 

Christina Gosvig Nielsen og Susanne Nielsen – ønsker genvalg.

Ole Mikkelsen og Søs Nenaya Hastrup – ønsker ikke genvalg.

 

Vilhelmsborg den 29. januar 2020. 

 

Med venlig hilsen 

Bestyrelsen for Aarhus Rideklub

 

Benyttelse af haller under stævnerne i uge 4 og 5

 

Under stævnerne i uge 4 og 5 vil rideskolens partryttere ride i Rød hal i alle weekender – fredag, lørdag og søndag under gensidig hensyntagen.

 

Fredage vil rideskolens partryttere ride i Rød hal efter kl. 17.00

 

Lørdag og søndag formiddage er forbeholdt privatryttere og lukket for rideskolen indtil kl. 12.00.

 

Rideskolen

Torsdag den 23/1 og 30/1 2020 fra kl. 16.30 Til 18.45 vil rideskolen ride på den anden side af vejen - i Åge Pedersens Lade.

 

Fra kl. 18.45 til 20.15 vil rideskolen ride i Rød hal, hallen er åben for alle under gensidig hensyntagen.

 

OBS. Rideskolen holder vinterferie i uge 7.

 

Varsling om prisstigninger i Aarhus Rideklub

Undervisning og ridning ved beriderelev til og med 4. år er uændret 185 kr. for en halv time.

Undervisning og ridning ved beriderelev 5-6. år stiger til 225 kr. for en halv time.

 

Prisen for halv ridning ved er uændret for beriderelever til og med 4. år 1.200 kr. pr. måned.

Prisen for halv ridning ved beriderelev 5. - 6. år stiger til 1.600 kr. pr. måned.

Prisen for fuld ridning ved beriderelev til og med 4. år er uændret 1.900 kr. pr. måned.

Prisen for fuld ridning ved beriderelev 5. - 6. år stiger til 2.400 kr. pr. måned.

Ny beriderelev hos Aarhus Rideklub

Byd velkommen til vores nye beriderelev Helena Kobborg.

Helena er 21 √•r. Efter studentereksamen og et lille √•r i Tyskland gik Helena i l√¶re som berider i S√łnderborg Rideklub. Hun er nu igang med 2. √Ör af uddannelsen.

Helena startede hos os i august 2019.

Springundervisning med Torben Frandsen


Tirsdag den 14/5 er der springundervisning ved Torben Frandsen på Vilhelmsborg.


Både heste- og ponyekvipager er velkomne.

Tilmelding efter først til mølle og foregår via mail på: signeveng@gmail.com 
Skriv gerne i mailen hvilket niveau I er på, og hvornår på dagen du ønsker, undervisningen skal ligge.


Tilmelding er bindende og skal ske på mail til signeveng@gmail.com

 

Man skal være medlem af Aarhus Rideklub for at deltage i springundervisningen.

 

Ranglistevindere

Stort tillykke til årets ranglistevindere i dressur og spring, der fik overrakt deres pokaler til den årlige generalforsamling.

Vinderne blev i år:
Spring pony: Sofie Skj√łth
Spring Hest: Camilla Schierff
Dressur Pony: Astrid Thuesen
Dressur Hest: Amalie Skou Hansen

Tusind tak til Kronborg Rideudstyr for at sponsorere gavekort til vinderne.

Der skal ogs√• lyde et stort tak til 'Team Easy On' aka vores beriderelever Nadja og Tanja, som altid er hj√¶lpsomme og im√łdekommende.

For nyligt brugte de deres friweekend på at afholde et stort springstævne her i klubben.

Hvis der var en pokal til flittige og dygtige beriderelever, så skulle den gå til dem.