Om Aarhus Rideklub

Fotograf: Klaus Bjarner Photo
Fotograf: Klaus Bjarner Photo

Aarhus Rideklub bor til leje hos Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg syd for Aarhus. Vilhelmsborg er ejet af Aarhus Kommune, som via en brugeraftale har stillet bygninger og jordarealer til rådighed for Driftsaktieselskabet, der lejer faciliteterne ud til klubben. Se mere om ejerforholdene på Vilhelmsborgs hjemmeside.

 

Klubben har adgang til 3 store ridehaller, udendørs spring-og dressurbaner – alle anlagt med fiberbund - derudover råder vi over 2 stalde på Vilhelmsborg med plads til cirka 90 heste - hvoraf omkring 20 bokse er til vores elevheste. Vi har faciliteter i særklasse, og bor tæt ved skov og strand. Letbanen går næsten lige til døren, og i bil er der kun 15 minutters kørsel fra Aarhus C.

 

Klubben er for alle, der er glade for heste og gerne vil lære at ride og udvikle sig som ryttere. Det skal være trygt at være i stalden og trygt at ride. Vi har derfor stor fokus på sikkerhed og korrekt håndtering af hesten/ponyen. 

 

Vi prioriterer at ridningen skal foregå på hestens præmisser og vi arbejder løbende på at skabe de bedste forhold for hestene i vores stalde. Fællesskab og kammeratskab er også en vigtig del af dét, at gå til ridning. Det er vigtigt, at vores medlemmer føler sig godt tilpas og får den hjælp, de har brug for, således at alle får mere lyst til heste og ridning. 

 

 

>> Mød Aarhus Rideklub på Facebook og på Instagram <<

Rideundervisning på alle niveauer både i spring og dressur

Aarhus Rideklub tilbyder rideundervisning af både børn og voksne på alle niveauer. I rideskolen foregår undervisning på hold ved vores beriderelever samt eksterne undervisere. Vores beriderelever kan også bookes til undervsining af ryttere med egen hest. Herudover tilbyder vi undervisning i dressur hos vores chefberider Hans Jørgen Nørgaard. I springning kan vi tilbyde undervisning ved berider Hans Ley.

 

Se mere om vores undervisere under Personale.

Dansk Rideforbunds ryttermærker

Vores undervisning i rideskolen tager udgangspunkt i Dansk Rideforbunds ryttermærker. Det betyder, at du er sikret, at du, ud over at lære at ride, også lærer, hvordan du hånterer hesten på en sikker måde, hvordan du læser og forstår hestens adfærd, hvordan du behandler hesten på en etisk korrekt måde, og hvordan hesten skal passes.

 

Ridesport adskiller sig fra andre sportsgrene ved, at vi har med store, levende dyr at gøre. For at kunne mindske risikoen for at komme alvorligt til skade er det vigtigt, at vi forstår hestens natur. Det er også vigtigt, at vi behandler hestene på en ordentlig måde, og det kræver, at vi ved, hvad der er rigtigt og forkert - både i forhold til hestens psykiske og fysiske behov.

 

Når du begynder til ridning i vores rideskole, vil undervisningen være tilrettelagt sådan, at du bliver introduceret for den viden, der passer til dit niveau. På holdende for begyndere får du viden og kompetencer til at kunne tage ryttermærke 1, på hold for letøvede får du viden og kompetencer til at kunne tage ryttermærke 2, og på hold for øvede får du viden og kompetencer til at tage ryttermærke 3. Når du har taget ryttermærke 3 vil du altså, ud over at være dygtig til at ride, også have viden som gør dig i stand til at tage vare på en part eller have din egen pony eller hest.

 

Bemærk, at det er et krav, at du har bestået ryttermærke 1 for at du kan gå på et hold for letøvede. Ligeledes er det et krav, at du både har bestået ryttermærke 1 og 2 for at du kan gå på et hold for øvede. Hvis du allerede har de fornødne kompetencer, kan du blive indstillet direkte til prøverne ved at henvende dig til din underviser.

 

Hvis du allerede har din egen pony eller hest, og er medlem af klubben, så kan du stadig tage ryttermærker ved at henvende dig til én af vores undervisere. De kan hjælpe dig med den viden, som du måske mangler, eller de kan indstille dig direkte til ryttermærkeprøverne.

 

Læs mere om ryttermærkerne her

 

Vi er certificeret under Dansk Rideforbund

Aarhus Rideklub er en klub under Dansk Rideforbund. Det betyder, at du som medlem af Aarhus Rideklub automatisk bliver medlem af Dansk Rideforbund - hvilket giver dig en række fordele. Eksempelvis kan du deltage i kurser, købe rytterlicens og starte stævner under Dansk Rideforbund, og du får mulighed for at tage Dansk Rideforbunds ryttermærker. Læs mere om det på Dansk Rideforbunds hjemmeside. Du kan også få mere info om, hvad det vil sige at være medlem af Aarhus Rideklub og melde dig ind her.

Rideforbundet har en certificeringsordning, der skal sikre, at forbundets klubber gør det nemt for medlemmer og interessenter at orientere sig.

En certificering indenfor et givent område, er således forbundets blåstempling og anbefaling af rideklubben. Se mere om certificeringsordningen.

Aarhus Rideklub er blandt de få klubber i landet, der er lærestedcertificerede - det vil sige, at vi er godkendt til at have elever ansat. Størsteparten af vores undervisere har dermed gennemført eller følger en uddannelse inden for ridesport under DRF - herunder som rideinstruktør, træner eller berider.

Se vores certificeringer nedenfor:

Daglig ledelse

Aarhus Rideklub har ansat en berider som daglig leder. Der udover har vi tre beriderelever, en kontor-og rideskoleansvarlig og samt staldpersonale. Alle vores ansatte er altid klar til at hjælpe. 

 

Personalet kan hjælpe med spørgsmål omkring hestens fodring og pasning, opstaldning, privatundervisning, rideskolen og arrangementer. 

 

Aarhus Rideklub er en forening, og har derfor en bestyrelse der vælges på den årlige generalforsamling. Udover bestyrelsen er der nedsat flere udvalg med hver deres interesseområder. 

 

Her kan du finde en oversigt over medarbejderebestyrelsesmedlemmer og udvalg.

Arrangementer

Aarhus Rideklub afholder en del stævner på alle niveauer. Der holdes blandt andet årligt 2 interne elev- og træningsstævner kun for klubbens medlemmer. 

 

Vi tilstræber at afholde ridelejr/ træningsweekend for klubbens børn og unge 1- 3 gange årligt. Det er klubbens medlemmer, der laver alt det praktiske i forbindelse med stævner og arrangementer. Så skriv dig gerne på hjælperlisterne, mød op og styrk klublivet og klubbens aktiviteter. 

Lidt historie om klubben

Aarhus Rideklub AAR blev stiftet 1904 og har siden været samlingssted for heste- og rideinteresserede fra Aarhus og omegn. I 1937 blev Aarhus Ridehal bygget og indviet, og frem til 1994 var hallen, og faciliteterne omkring den, tilholdssted for AAR.

 

I 1990 flyttede klubben til Vilhelmsborg, Danmarks Nationale Hestesportscenter og fik her nogle af de smukkeste "hesterammer" i Danmark.

 

Siden marts 2000 har AAR stået for driften af rideskolen samt pensionærdriften.

 

Få et historisk tilbageblik på Aarhus Rideklub, som den var i de helt gamle dage i artiklen nedenfor.

 

 

Aarhus Rideklub er støttet af: