Rideundervisning på elevhest i rideskolen

Ridelejr 2018
Ridelejr 2018

Vi tilbyder holdundervisning på vores elevheste for både børn, ungryttere og voksne 

I Aarhus Rideklub er vores hold inddelt i børne-, ungrytter- og voksenhold. Dette gør, at eleverne rider med andre i deres egen aldersgruppe. Underviserne i rideklubben er alle blevet undervist i aldersrelateret træning, og disse inddelinger gør, at eleverne vil lære på den bedst mulige måde i forhold til dette. Vores hold er derudover inddelt i niveauerne begynder, letøvet og øvet. Undervisningen sigter mod, at eleverne på de enkelte hold kan bestå Dansk Rideforbunds ryttermærkeprøver. Læs mere om ryttermærkerne her.

 

Begynder 30 min 

Dette hold er til nye elever, der ingen erfaring har med heste og ridning. Der er til holdet tilknyttet en underviser og 2 hjælpere. Hjælperne er primært i stalden og hjælper til med op- og afsadling, og hvis der er andet, rytterne har brug for. Det er ikke altid, at hjælperne har mulighed for at være i ridehallen og hjælpe med at trække, så vi ser gerne, at forældre er indstillede på at give en hånd med dette. 

 

Eleverne lærer på dette hold, hvordan man sidder korrekt på hesten, og hvordan man styrer hesten i de forskellige gangarter. Undervisningen foregår hovedsageligt i skridt og trav, men der er altid plads til en galoptur sidst på timen, når eleverne er klar til det. Ud over at eleverne lærer at ride, lærer de også at håndtere hesten på en sikker måde, og de får den nødvendige viden for at kunne bestå ryttermærke 1.

 

Holdet på 1 time er opdelt i 2x30 min. Vi har en turnusordning, så eleverne på skift lærer at gøre hesten klar inden ridetimen. På den måde kommer alle til at lære den vigige del af at gå til ridning - nemlig at omgås og varte hesten samt sadle op. Eleverne rider en halv time på hold af maks 4. Eleverne på det første hold i en begyndertime starter i stalden og rider efterfølgende, og det andet hold overtager de opsadlede heste og ponyer. Hver anden måned bytter vi.

 

Letøvet 45 min

Dette hold er for ryttere, der selv kan ride hesten i skridt, trav og galop og har lært det basale inde for ridning. På dette hold vil der stadig være fokus på korrekt opstilling, men derudover går vi i dybden med korrekt udførelse af de forskellige voltefigurer og lære, hvordan man laver et korrekt anspring til galop og lidt sideførende øvelser. Eleverne vil på dette hold også blive præsenteret for varierende undervisning med gymnastik på hest, skovture og let springning. 

 

Ud over at ride, lærer rytterne på de letøvede hold mere om sikker håntering af hesten, men her udvider vi også vores viden om hestens biologi og så lærer vi om etik omkring ridning og omgang med heste. På holdet for letøvede skal du have bestået ryttermærke 1, og du vil få den nødvendige viden for også at bestå ryttermærke 2. Hvis du har færdighederne fra ryttermærke 1, men endnu ikke har taget det, kan vi indstille dig til prøven, og du kan deltage i hold for letøvede, når du har bestået den.

 

Øvet 45 min

Dette hold er for elever, der har lært at ride hesten sikkert og ansvarligt rundt i alle gangarter, kan ride rigtig diagonal og lave et korrekt anspring til galop. På dette hold vil eleven blive præsenteret for de sværere øvelser, som schenkelvigninger, versader, traverser, anspring til galop fra skridt og for-bagpartsvendinger. Derudover vil der være variation i undervisningen med skovture, bomarbejde og springning. 

 

Ud over ridningen vil rytterne som noget nyt blive præsenteret for viden om, hvordan man holder hest, samt hvordan hesten lærer nyt. For at gå på et øvet hold skal du have bestået ryttermærke 1 og 2, og du bliver i stand til at bestå ryttermærke 3. Hvis du allerede har færdigheder til ryttermærke 1 og 2, men endnu ikke har taget dem, kan vi indstille dig til prøverne med det samme, og du kan deltage på hold for øvede, når de er bestået.

 

Kunne du tænke dig at gå til ridning hos os?

Vi tilbyder en gratis prøvetime til nye ryttere, der gerne vil prøve at gå til ridning. Prøvetimer og indmeldelse i klubben aftales med Lene på vores kontor. Hun kan kontaktes på kontoret@aarhus-rideklub.dk eller på telefon tirsdage mellem 15.00 og 17.00 på 86 93 82 20. Se mere om, hvad et medlemsskab i Aarhus Rideklub indebærer her.

 

Se også vores side med alle vores søde elevheste og -ponyer her.

 

Udstyr under ridning

Når du kommer til ridning i klubben skal du have sikkerhedsmæssigt forsvarligt udstyr på. Det vil sige:

  • Du skal ride med en godkendt ridehjelm, som er mærket VG1. Det er altså ikke tilladt at ride med cykelhjelm.
  • Du skal have sikkerhedsmæssigt forsvarligt fodtøj på, som er beregnet til ridning - hvilket vil sige, at der skal være en lille hæl på dine sko eller støvler, og de skal have en glat/let rillet sål og ikke have snører, der kan hænge fast i bøjlen. Du må altså ikke ride i flade kondisko.
  • Under springning skal alle ryttere under 18 år bære sikkerhedsvest. Ryttere på begynderhold skal bære sikkerhedsvest under alle former for ridning.

 

Aarhus Rideklub har hjelm, vest og støvler, som klubbens medlemmer, der kommer til ridning kan låne. Henvend dig gerne inden du møder op, hvis du vil være sikker på, om vi har udstyr, der passer dig i størrelsen.

 

<<Find vores regler og mere info om ryttermærker under Ny i Aarhus Rideklub her>>

Holdundervisningsplan

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

16.15 - 17.15
Børn
begynder
16.15 - 17.15
Børn
begynder
16.15 - 17.00
Børn
øvede
16.15 - 17.00
Børn
øvede

Enetimer
Tilmelding via mappe

i sadelrummet

17.15 - 18.00
Børn
partryttere
17.15 - 18.00
Børn
letøvede
17.00 - 18.00
Børn
begynder
17.00 - 18.00
Børn
begynder

Enetimer
Tilmelding via mappe 

i sadelrummet

18.00 - 18.45
Børn
partryttere
18.00 - 18.45
Børn
øvede
18.00 - 18.45
Børn
øvede
18.00 - 18.45
Børn
Letøvede
 
18.45 - 19.30
partryttere
18.45 - 19.30
Ungrytter
øvede
18.45 - 19.30
Ungrytter
øvede
18.45 - 19.30
voksenhold
letøvede
 
19.30 - 20.15
Voksen
partryttere
19.30 - 20.15
Voksen
øvede
19.30 - 20.15
Voksen
øvede

19.30 - 20.15
Voksen/

ungrytterhold
begynder

 

 

Holdundervisning på elevhest - priser pr. måned

Aldersgruppe 1 gang om ugen 2 gange om ugen
Junior: 6-17 år 500 kr. pr. måned

850 kr. pr. måned

Ungrytter: 18-24 år

550 kr. pr. måned

950 kr. pr. måned

Senior: 25+ år

700 kr. pr. måned

1200 kr. pr. måned

Eneundervisning på elevhest ved beriderelev - priser pr. gang

Enetime (30 min.) 250 kr. pr. gang (185 kr. for parter)
Deletime - 2 ryttere (30 min.) 175 kr. pr. gang (150 kr. for parter)

 

Eneundervisning på rideskolehestene kræver, at du i forvejen går på ét af vores ridekolehold. Undervisning foregår på fredage, og tilmelding foregår ved at skrive sig op i mappen, der ligger i rideskolens sadelrum.