Vi vil gøre vores bedste, for at du føler dig velkommen og hjemme. Aarhus Rideklub er en klub, der sætter trivsel højt, og alle ryttere uanset niveau og disciplin skal kunne færdes på lige fod i klubben. Derfor gør vi også meget ud af at styrke klublivet på tværs af pensionærer og rideskoleryttere.
Vores medlemmer arrangerer ofte fællesarrangementer såsom fællesspisning og juleklip for alle klubbens medlemmer.
Alle klubbens fællesområder er for alle ryttere, og du er altid velkommen til at stikke hovedet indenfor i vores hyggelige rytterstue – uanset om du rider i rideskolen eller har din egen hest.
Alle vores arrangementer er drevet af frivillige i klubben, og du er mere end velkommen til at slutte dig til nogle af de etablerede udvalg eller at give en hånd med til et stævne eller et arrangement. Du kan altid se, hvilke opgaver vi har brug for hjælp til her, hvor du også kan skrive dig op til at give et nap med.
Det er altid hyggeligt at være sammen om at skabe liv i klubben, og ethvert engagement – stort som småt – er meget påskønnet.
Vi har udarbejdet nogle retninglinjer, der gør, at vi alle kan færdes i klubben på sikker og respektfuld vis.
Ved ophold på Vilhelmsborgs områder skal alle medlemmer følge de sikkerhedsmæssige regler og regler for god ro og orden ved omgang med heste.
Nedenstående krav gælder alle klubbens medlemmer, og skal altid skal overholdes ved ophold på klubbens faciliteter:
Vær opmærksom på, at klubben råder over visse ridefaciliteter, mens andre er til låns og skal deles med de øvrige brugere på stedet.
Klubben råder over:
Alle øvrige ridefaciliteter er til låns, og der må ikke flyttes på eventuel baneopsætning eller springmateriel på disse baner. Kommer der andre brugere og skal bruge disse baner, skal man forlade dem med det samme. Under stævner kan det forekomme, at nogle af klubbens ridefaciliteter er udlånt til stævnearrangører - dette bliver kommunikeret ud.
Ryd op efter dig, før du forlader stalden – også når du forlader den midlertidigt for at ride. Det kan skabe farlige situationer, hvis en hest eller person hænger fast i eller snubler over tingene. Læg dækner i boksen og sæt dine ting ind i dit skab. Staldgange må heller ikke bruges til opbevaring af redskaber, striglekasser m.v.
Løb eller råb ikke i stalden.
Brug ikke rulleskøjter, cykel, løbehjul eller lignende i stalden.
Efterlad aldrig heste på opbindings-/striglepladser uden opsyn
Bind aldrig hesten så bagparten vender ud mod den store staldgang
Lad aldrig to heste passere hinanden på steder, hvor staldgangen er mindre end 2 meter bred.
Fastgør dig aldrig til hesten ved f.eks. at vikle tovet om livet eller hånden.
Før altid en hest i trense eller grime med træktov.
Fører flere personer heste ud på samme tid, må der først slippes fri, når alle er klar
For at lukke heste ud eller hente heste på folden skal du have taget ryttermærke 3 eller have færdigheder og viden svarende dertil.
Vend altid hesten med fronten mod dig, når du slipper den fri.
Efterlad aldrig en enkelt hest tilbage på folden.
Dansk Rideforbund har en række retningslinjer for brug af udstyr. Aarhus Rideklub er forpligtet til, som minimum, at håndhæve disse retninglinjer. Vi anbefaler, at man orienterer sig og søger vejledning og hjælp hos vores undervisere ved tivlsspørgsmål.
Du må aldrig flå, save eller rykke hesten i munden med biddet.
Pisken skal bruges som en forlængelse af rytterens arm og kun til let kontakt, der svarer til en mild berøring af hestens hud. Pisken må aldrig bruges til kraftige slag eller til straf. Pisken skal holdes i underhåndsstilling, og ryttere der stadig mangler motorisk kontrol under ridning bør undlade at bruge den.
Læs DRF's vejledning vedrørende pisk her
Sporer skal kun bruges til lette signaler og må aldrig påføre smerte. De skal anvendes som et præcist hjælpemiddel og fjernes, så snart hesten reagerer korrekt. Gentagne spark eller unødig kraft er ikke tilladt. Ryttere, der endnu ikke har fuld kontrol over deres schenkler, bør ikke bruge sporer.
Læs DRF's vejledning vedrørende sporer her.
Indspændingstøjler må kun anvendes ved longering, hvor de justeres, så hesten kan holde næseryggen i - eller lidt foran - lod. Indspændingstøjlen skal udelukkende have til formål at understøtte en stabil hoved- og halsstilling - ikke tvinge hesten i en uhensigtsmæssig form. Indspændingstøjler bør kun bruges imens hesten er i bevægelse.
Læs DRF's vejledning vedrørende indspændingstøjler her.
Glidetøjler: Dansk Rideforbund henviser til, at glidetøjlen må kun bruges til midlertidig støtte ved konkrete udfordringer. Hesten skal til enhver tid have mulighed for at have næseryggen foran lod med glidetøjlen på. Det er ikke tilladt at springe med glidetøjler eller bruge dem med konstant træk, da dette hæmmer hestens naturlige bevægelse og kan give skader. Glidetøjlen skal bruges med stor omtanke og kun af erfarne ryttere med en god føling med hesten.
Læs DRF's vejledning vedrørende glidetøjler her.
NB: Det er Aarhus Rideklubs holdning, at man skal søge hjælp hos en underviser, hvis man føler sig afhængig af at bruge glidetøjler jævligt eller over en længere periode. Det skal altid bestræbes, at man kommer af med glidetøjlen ved hjælp af korrekt træning.
Kamuflerende og udstyr: Udstyr som hut, gamacher, bandager, klokker, insektmasker, bodybandager, blinckers mm. skal udelukkende have til formål at øge hestens trivsel eller forebygge skader. Det skal være et mål at kunne ride uden udstyr som begrænser hestens syn, hørelse, lugte-, eller følesans. Brug af udstyr skal begrænses til et minimum, og må aldrig anvendes til at skjule skader.
Læs DRF's vejledning vedrørende kamouflerende udstyr her.
Man kan komme til skade, når man går til idræt. Når man rider kan man være uheldig og falde af hesten. Som medlem af en rideklub under Dansk Rideforbund er det medlemmets (rytterens) egen pligt at være personligt ulykkesforsikret.
Dette betyder, at du selv skal sørge for at blive ulykkesforsikret. Aarhus Rideklub påtager sig ikke noget erstatningsansvar over for medlemmer, der kommer til skade under udøvelse af aktiviteter i klubben.
Vi anbefaler til enhver tid, at du tager Dansk Rideforbunds online sikkerhedskursus, så du altid er opdateret om, hvordan du omgås heste på sikker vis. Kurset tager en halv til en time at gennemføre, det er gratis, og du kan tage det lige her.
Kend klubbens forholdsregler ved brand samt beredskabsplanen med de vigtigste telefonnumre, så du ved, hvem du skal kontakte. Du finder informationen på vores tavler i staldene og i folderen ‘Beredskabsplan ved brand og ulykke i Aarhus Rideklub’ nedenfor.
Klubben har førstehjælpskasser i sadelrummet i Aarhusstalden, i chefberiderens sadelrum samt i sadelrummet i Stenladen. Følg skiltningen på dørene. Derudover har vi en førstehjælpskasse til heste og mennesker bag døren ved indgangen til rideskolestalden (ved rideskolens sadelrum).
Hvis du oplever, at nogen kommer alvorligt til skade, så forhold dig således:
Bliv ved den tilskadekomne, indtil hjælpen er kommet.
Ved hjertestop: Få eventuelt en anden person til at hente hjertestarteren, som hænger i slusen mellem Gul og Blå Hal – imens du giver livreddende førstehjælp.
Når du går til ridning i Aarhus Rideklub vil du både lære at ride, men også få den fornødne viden om hesten, som sikrer, at du kan omgås heste på en forsvarlig måde.
Der er forskellige krav til, hvilke aktiviteter du må udøve i klubben, som kan være afhængige af, hvilke ryttermærker du har taget.
I rideskolen er ryttermærkerne eksempelvis retningsvisende for, hvilket niveau du kan gå til ridning på. Det er din underviser, som indstiller dig til ryttermærkeprøve, og selve prøven foregår online. Læs mere under Om Aarhus Rideklub.
For at kunne gå til ryttermærkeprøve er det vigtigt at du har oprettet en Go!-profil og har valgt Aarhus Rideklub som foretrukken rideklub. DRF anbefaler, at du har oprettet din profil min. 7 dage før du skal til prøve.
Du skal svare på spørgsmål om de ting, du har lært til din rideundervisning. Der vil, afhængig af hvilken prøve du er til, være spørgsmål, som både omhandler ridning og generel omgang med – og viden om heste.
Når du har bestået prøven, vil du få et badge på din Go!-profil, så alle kan se, at du har bestået ryttermærket. Du får også et diplom og en ryttermærkenål til din ridejakke.
Se, hvordan du opretter din Go!-profil i videoen via linket her.
# | Kommentar | Dato | Point | Saldo |
---|
Trin 1: Klik på nedenstående ikon (firkant med pil op)
Trin 2: Klik på "Føj til hjemmeskærm"
Trin 3: Klik på "Tilføj" i øverste højre hjørne
Sådan! Du har nu tilføjet appen til din enhed.
Trin 1: Klik på de tre prikker øverst til højre
Trin 2: Klik på "Installer app" i menuen
Trin 3: Klik på "Installer" i pop-up beskeden
Sådan! Du har nu tilføjet appen til din enhed.
Trin 1: Klik på firkantet med pilen nedaf, øverst til højre
Trin 2: Klik på "Installer" i pop-up beskeden
Sådan! Du har nu tilføjet appen til din enhed.